Titia Lont

Stuur

PROFIEL

Mijn naam is Titia Lont (1963). Ik ben getrouwd met Berend en samen hebben wij vier zoons. Wij wonen op het voormalig eiland Wieringen, waar ik een aantal jaren burgemeester ben geweest. Mijn passie is om, vanuit mijn eigen ervaring als onderwijskundige en politica, bestuurders te ondersteunen in hun loopbaan. Door via mijn ervaring en netwerk nieuwe kansen aan te boren ben ik eigenlijk een beetje geluksmakelaar.

 

VISIE

Mede door het dualisme en soms door gebrek aan coaching is het politieke ambt de laatste jaren veel kwetsbaarder geworden. Dat betekent dat veel bestuurders tijdens hun ambtstermijn onverhoopt moeten stoppen. Door de publiciteit brengt dit vaak imagoschade met zich mee.

Uit eigen ervaring als burgemeester weet ik hoe je je hierna weer kunt herpakken en je hernieuwd kunt profileren op de arbeidsmarkt. Bestuurders bezitten een aantal unieke competenties, die vaak door potentiële werkgevers onvoldoende worden gezien. Ik ben richting werkgevers een ambassadeur voor bestuurders en help oud-bestuurders om zich goed te profileren.

Daarnaast ben ik een warm pleitbezorger van goed werkgeverschap voor bestuurders. Door vanaf de start goede loopbaanondersteuning te bieden kan in veel gevallen voortijdig vertrek worden voorkomen.

 

STIJL

Ik ben gedreven, soms onconventioneel en creatief. Bij iedere bestuurder kijk ik wat het meest nodig is om hem of haar verder te helpen. Dat varieert van het aanboren van netwerkcontacten, advies voor bijscholing, reputatieherstel, social media tot kleding- en stijladvies. Mijn ontmoetingen met deelnemers zijn lang niet altijd op kantoor. We wandelen ook bij de Waddenzee, spreken soms thuis af of gaan samen naar een netwerkbijeenkomst.

 

ERVARING

Na mijn onderwijskundige master ben ik aan de slag gegaan voor het CDJA. Vervolgens werd ik projectleider bij het Instituut voor Publiek en Politiek, voor Wegwijs op het Gemeentehuis en de Kindergemeenteraad. Daarna werd ik accountmanager op de Vrouwenvakschool en gemeenteraadslid in Den Haag. Hierna heb ik de sprong naar het burgemeesterschap van Wieringen gemaakt. In 2007 ben ik bestuurderscoach geworden en heb twee boeken gepubliceerd: “Nieuwe burgemeesters op weg” en “Nieuwe wethouders op weg”. Sinds 2016 ben ik als bestuurderscoach verbonden aan Zeelenberg.

Zeelenberg

Koningsweg 9

5211 BD ’s-Hertogenbosch

Westerlanderweg 60

1778 KM  Westerland