Ria Engels

stuur

PROFIEL

Mijn naam is Ria Engels (1953). Ik ben getrouwd met Bert en we wonen samen in het rustige dorp Venhorst. Onze favoriete stad is Eindhoven die we veelvuldig bezoeken. Creativiteit, innovatie, technologie en design zijn de kernmerken van deze stad en geven mij elke keer weer kracht en inspiratie.

 

VISIE

Ik geloof sterk dat mensen zich kunnen ontwikkelen, verbeteren, hun problemen zelf kunnen oplossen. Soms is het daarvoor nodig dat ze dieper in zichzelf gaan zoeken en bewust(er) worden van hun eigenschappen, talenten, waarden, normen en overtuigingen. De psychologie van het onbewuste van 

Carl G. Jung biedt mij een inspirerend referentiekader waardoor ik mensen kan begeleiden in hun zoektocht. Het werken met het onbewuste geeft een schat aan informatie zonder te vervallen in therapie. 

 

STIJL

Graag breng ik mensen in beweging. Van inzicht naar groei. Ik vind het belangrijk dat iemand (opnieuw) zelf zijn/haar koers voor de toekomst kan bepalen. Belangrijke waarden die ik in mijn werk naleef zijn: bieden van veiligheid, vertrouwen en ervoor zorgen dat ik in verbinding ben met de ander. Mijn persoonlijke eigenschappen als rustig, geduldig, betrokken, invoelend, lef, to the point en krachtig, ondersteunen mijn professionele werkwijze. Mijn stijl kenmerkt zich door de balans die ik breng tussen zingeving en resultaat. 

 

ERVARING

Ik heb lang bij de overheid gewerkt. 45 jaar. Hiervan 30 jaar in een leidinggevende positie zoals afdelingshoofd, sectorhoofd, directeur en secretaris. Ik hield er erg van om bij de overheid te werken en dagelijks de maatschappelijke relevantie ervan te ervaren. Werken in een bestuurlijke omgeving is inspirerend, uitdagend, spannend. En ook complex. De domeinen waarin ik heb gewerkt zijn: sociale domein, welzijn, stadsontwikkeling, stadsbeleid. Mijn laatste baan was directeur/secretaris van het Regionale Samenwerkingsverband Eindhoven. Tijdens mijn werkcarrière heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van management en later Bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Voor mijn huidige vak heb ik de SchoolvoorCoaching in Utrecht gevolgd en opleiding mediation bij AMV in Gorinchem.

Coachlocatie:
Zeelenberg
Koningsweg 9
5211 BD ’s-Hertogenbosch
Coachlocatie:
Statenweg 121
5428 ND Venhorst