Maurice de Schwartz

Stuur

PROFIEL

Mijn naam is Maurice de Schwartz (1960). Ik ben getrouwd met Nancy en woon sinds 2016 in de oudste stad van Zeeland: Aardenburg. Een leefomgeving die zich kenmerkt door rust, ruimte, cultuur en bourgondische invloeden. Daar geniet ik van. Energie krijg ik van een goed gesprek waarin mensen – vanuit betrokkenheid op elkaar – denkbeelden, gevoelens en drijfveren vrij uitwisselen waardoor nieuwe perspectieven ontstaan.

 

VISIE

Door de toegenomen dynamiek en complexiteit heb ik het werk in het openbaar bestuur zien veranderen. Het zo snel mogelijk vinden van oplossingen voor de dagelijkse uitdagingen is in veel (overheids)organisaties het devies. Medewerkers handelen daardoor – meer dan wenselijk is – vanuit patronen en ervaringen uit het verleden. Met deze werkwijze doen zij de samenleving én zichzelf als individu tekort. 

In zijn ‘Theorie U’ geeft Otto Scharmer een alternatief voor dit blind varen op gewoonten: kijken met een open geest, voelen met een open hart en met een open wil het nieuwe omarmen. Wanneer je dat (weer) gaat doen, handel je vanuit contact met je diepere bron. Het is mijn eigen ervaring dat de vitaliteit van mens én organisatie daarbij gebaat zijn. 

 

STIJL

Ik geniet ervan mensen te laten ervaren dat ‘werken aan de eigen ontwikkeling’ het mooiste cadeau is dat je jezelf kan geven. Dit werken zorgt voor een antwoord op de vragen: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wil ik in mijn werk?’ Door samen op een open, eerlijke en inspirerende wijze de eigen IK opnieuw te gaan herkennen en erkennen, ontstaat helder zicht op nieuwe, harmonische perspectieven en de drive om die te gaan verwezenlijken.

 

ERVARING

In mijn loopbaan heb ik de volgende functies (deels ad interim) vervuld: Gemeentesecretaris gemeente Gorinchem, Rijsbergen en Sluis. Directeur gemeente Cranendonck, Schiedam en Vlaardingen. Directeur gemeenschappelijke regeling BWB en coöperatieve vereniging VAOP. Afdelingshoofd gemeente Arnhem, Rijsbergen en Zundert. Projectleider organisatieonderzoek gemeente Bernheze, Maasdonk, Maassluis en Voorschoten. Senior Adviseur BMC | Advies en Management. Senior Adviseur / Coach Zeelenberg | adviseurs voor mens en organisatie.

Zeelenberg

Koningsweg 9

5211 BD ’s-Hertogenbosch

Het Coachhuis

Lange Noordstraat 48

4331 CE  Middelburg